Buz Kase

19 Aralık 2010 Pazar

Buz Kase aBuz sevenler utanmasa tabağı bile yiyecek deyimini uygalayabilirler.Böylece ev hanımları bulaşık yıkamak zorunda kalmaz.Yiyeceklerimizde biraz soğur.Ve ilginç bir teknikle yapılmış olan bu kaseler bizim hakkımızda ilginç bir izlenim bırakılmasında yardımcı olabilir.

Buzdan kase yapmak için gerekenler küçüklü büyüklü birbirinin aynısı yada  benzeri iki kase, koli bandı, arzuya göre süslemek için yaprak, çiçek vb, su ve derin dondurucu.

Buz  Kase b

a - İki kase iç içe konur

b - Koli bandıyla dıştaki kase üst tarafından bantlanır. İki cam kasenin arasına su dökülür. Suyun kaldırma gücüyle içte ki kase havalanır ve dış kase ile aynı seviye geldiğinde koli bandına dayanır ve daha fazla yükselmesi engellenir. Bu arada kaseler arasında otomatikman boşluk oluşur. Bu aşamada suyun içine çiçek, yaprak yada ne arzu ederseniz ondan koyup süsleme yapılır.



Buz  Kase cc - Hazırlanan kase derin dondurucuya konur ve bir gece veya tam gün donması beklenir. Kullanılacağı zaman çıkartılıp bir süre oda sıcaklığında bekletilir yada musluk suyundan geçirilir. Buz, kapların içinden kendini bırakır ve sizinde kazan doğurdu misali üçüncü bir kaseniz olur.
d - sonra bu kasenin içine meyve, dondurma, buz, karides ...vs. konulup sevis yapılır.

Buz   Kase d* Süsleme aşamasında, begonviller yerleştirebilirsiniz... 2 adet sarmaşık yaprağıyla da süslenebilir.Dondurucu da kalıbın eğri durmamasına dikkat edin,eğer eğri durursa, yamuk bir görüntüsü olur. 

* Altına bir tabak koyarak servis yaparsanız iyi olur. Yoksa yavaş yavaş eriyip masa örtünüzü ıslatır.

* Bu kase bir kere kullanıldıktan sonra tekrar buzluğa konulursa ikinci gündekullanılabir.


0 yorum:

Yorum Gönder